Vi bruker cookies/informasjonskapsler for å skape en så sikker og effektiv hjemmeside som mulig for våre kunder. Ved å bruke nettsiden vår aksepterer du vår bruk av informasjonskapsler. Finn ut mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan endre innstillingene.

I Accept
 
Yanmar Parts

NYTT BLIKKFANG PÅ NORSKEKYSTEN ER UTSTYRT MED YANMAR-MOTOR

Da den norske fiskeribedriften Remøybuen bestilte en ny fiskebåt, sa de at den ville sette en ny standard som en av de minste båtene med elektrisk vinsj om bord. Nå er det nye «blikkfanget» klart for de norske fiskefeltene med et  helelektrisk vinsjsystem og en YANMAR-motor som er både miljøvennlig og rimelig i drift.

Verdens første i sitt slag

Til tross for båtens kompakte størrelse, er «Remøybuen» utstyrt med komplett fiskefabrikk og har stor frysekapasitet om bord. Den er utstyrt elektriske nottromler som er de første i sitt slag, og har en kapasitet på 20 tonn rundfisk per dag. YANMAR leverte motoren på 749 kW, som tilsvarer 1 000 hk for å optimalisere fremdriftssystemet.  

«Kjempefornøyd»

Motoren driver en stor firevinget propell på 2,70 i diameter og mye nedgiring. «Og det gir effekt», sier reder Hans Sigvald Remøy. «Jeg er kjempefornøyd med alt fra valget av motor til hele installasjonssprosessen. YANMAR og Maritim Motor, som er YANMAR-forhandler i Norge, har levert over all forventning.»  

Økt livssyklusverdi

YANMAR 6EY17W motoren er en del av YANMAR EY-serien av fremdriftsmotorer med middels turtall. Disse motorene er bygget med unik teknologi basert på lange tradisjoner, og gjenspeiler konseptene «Økt livssyklusverdi» og «Miljøvennlig ytelse». Ved å optimalisere verdien gjennom hele levetiden, blir de totale eierkostnadene redusert gjennom utvikling og bruk av deler med lang levetid, driftssikkerhet og enkelt vedlikehold av denne mekaniske motoren.  

Miljøvennlig ytelse

6EY17W er i likhet med alle andre YANMAR-motorer, utviklet og produsert for å minimere miljøpåvirkningen og harmonere med miljøet. YANMAR har blant annet lykkes med å redusere NOx/CO2/SOx-nivåene for å redusere utslipp av miljøskadelige stoffer.  

Viktig del om bord

Motoren ble produsert i Japan og ferdigstilt hos det europeiske regionale hovedkvarteret til YANMAR i Nederland. Maritim Motor, som er forhandler av store YANMAR-motorer i Norge, installerte motoren om bord i båten. «Takket være et profesjonelt samarbeid mellom vår forhandler og ingeniørteamene til YANMAR i Japan og Europa, er sluttproduktet nå en viktig del av funksjonaliteten om bord», sier Ruben Antvelink, Area Manager hos YANMAR Europe.  

Informasjon om båten

Den nye fiskebåten «Remøybuen» er klassifisert for dypvannsfiske, og er en kombinert autoline- og snurrevadbåt med plass til et mannskap på 11 om bord.

Eier Remøybuen A.S.; Hans Sigvald Remøy, Norge
Designer West Maritim shipyard, Norge
Skipsverft VARD, Norge
Størrelse 28 meter lang og 9,5 meter bred
Motor YANMAR 6EY17W fremdriftsmotor med middels turtall